Skip links

Trimite abstract

Membri SideMED

Deadline abstracte: 23 aprilie, ora 23:59.

Asigură-te că ai citit cu atenție toate informațiile despre cum trebuie să redactezi abstractul. Dacă ai nelămuriri poți consulta secțiunea de mai jos sau ne poți scrie la cordx@sidemed.ro.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Compune Abstractul (Write the Abstract) - Step 1 of 2
Sunt membru SideMED.
Fără titlu profesional sau universitar.
Fără titlu profesional sau universitar.
Fără titlu profesional sau universitar.
Fără titlu profesional sau universitar.
Te rugăm să enumeri cuvintele cheie și să le separi prin virgulă. Îți amintim că poți trimite maxim 5 cuvinte cheie. (Up to 5 keywords, separated by commas).

Ghid abstracte

Abstractele pot fi trimise până pe 23 aprilie 2024.

Variantele acceptate includ: prezentare de caz, articol original, review. Lucrările pot fi atât din domeniul medical, cât și din domeniul chirurgical.

Abstractele pot fi din domeniul medical sau chirurgical, fără a se limita la o tematică anume. Nu acceptăm abstracte din domeniul Medicină Dentară și Farmacie.

Nu. Participarea la congres trebuie să fie achitată înainte de trimiterea abstractului.

Lucrările se trimit prin completarea formularului din Dashboard.

Lucrările trebuie să nu depășească 300 de cuvinte. În cele 300 de cuvinte trebuie să fie inclus textul abstractului și cuvintele cheie.

Nu trebuie să fie incluse în cele 300 de cuvinte titlul și numele autorului și/sau co-autorului sau co-autorilor.

  • Background
  • Objective
  • Material and Methods
  • Results
  • Conclusions
  • Keywords (3-5)

Această structură este valabilă pentru toate tipurile de lucrări.

Toate lucările vor trece inițial printr-o verificare anti-plagiat. Dacă lucrare nu conține conținut plagiat, aceasta va fi evaluată de unul din membrii comisiei de evaluare - cadru universitar al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. 

Nu. Nu sunt acceptate rezumate republicate sau rezumate ale articolelor deja apărute in-extenso.

Nu. Abstractele trimise trebuie să fie originale.

Abstractele trimise trebuie redactate în limba engleză. Prezentările lucrărilor în cadrul congresului pot fi făcute în limba română sau în limba engleză. 

Un participant poate fi autorul a maxim 2 lucrări științifice. În același timp, participantul poate fi co-autor pentru maxim 2 alte lucrări științifice prezentate în cadrul evenimentului.

Lucrările pot avea un singur autor și până la maxim 4 co-autori (incluzând cei 4 co-autori și coordonatorul lucrării).

Dacă nu vrei să participi la prezentările lectorilor invitați în cadrul congresului, nu. În cazul acceptării și publicării lucrării la care ești co-autor, numele tău va fi publicat în revista Acta Medica Marisiensis.

Nu. Diplome sunt acordate participanților la Congres. 

Lucrările acceptate și prezentate vor fi publicate în Acta Medica Marisiensis, revista științifică a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, revistă cu ISSN, Online ISSN, EBSCO, B+ indexat BDI. Mai multe detalii despre revistă pot fi accesate pe site-ul oficial al Acta Medica Marisiensis.

Nu. Lucrările neprezentate în cadrul congresului vor fi anulate.

Nu. Taxa de participare include posibilitatea trimiterii de abstracte, nu și garanția acceptării acestora de către Comisia de Peer-Review. Suplimentar, taxa de participarea include posibilitatea participării la toate prezentările lectorilor invitați. 

Da. Poți downloada cartea de abstracte pentru CordX Masterclass 2023 de AICI